Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


fragment av en sång [III]

 

Du frågar mig om jag stannar

jag svarar att jag ser att vinden kommer från två håll över sjön. Och att solen gömmer sig längre bakom berget vartefter sommardagarna övergår. Och att längtan är en föregångskänsla inför saknaden. Det är möjligt att vrida tiden och tanken. Det är möjligt.

Du frågar mig om jag stannar.

Jag svarar att blåklockorna är vita, nästintill genomsynliga. Plockar du dem åt mig på rätt dag. På håll hörs musiken från dansbanan. Får vi lov. En klockad kjol och svarta nätta skor.

Du frågar mig om jag stannar.

Natten är ljum och jag ser svanar simma i par.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-07-13 18:39



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Väl uppbyggd med frågan som inte viker undan! Dikten lämnar över förtroendet till läsaren att känna och fundera över ett möjligt svar - eller bara lämna otydligheten stanna och göra verkan över tid. Skickligt!
2023-08-28

  Elaine.S VIP
Frågans tydlighet möter svarets otydlighet och där står allt och vibrerar bland de tydliga men också förgängliga detaljerna. Så bra skrivet, så kännbart att läsa.
2023-08-02

  lodjuret/seglare VIP
Stundom kommer där en längtan efter
ett över gatstenar som sköljande regn,
uttryck av ömhet kan rena ens själ,
som friska vindar briserar borta i ett hägn...
2023-07-14
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP