Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ogrästankar

Alltså man måste tyvärr synliggöra dem, ogrästankarna!
Men när de härskar på likt kirskål måste man möta fanskapet. När de kväver det du vill ska växa i din själsiga trädgård.
Gjorde en dyrköpt erfarenhet av kirskål. Nej inte sugen på kirskålssallad, eller kirskålssoppa eller kirskålspaj. Det enda som hjälpte var att konkurrera ut det med något som hjälpte.
Lightgreen grass gräsfrön konkurrerade ut kirskålsdominans. Mödosamt växte gräset fram ur den upprensade jorden. Vi vattnade, vi öste på gödslad jord. Vi kikadevarje morgon om något nytt hade hänt.
Äntligen grönskade det gamla trädet med decennier på nacken. Det är så fint att små paradisäpplen växer. Det är så ljuvligt med det friska bladverket på grenarna! Rhododendron blommade som aldrig förr på våren och nysommaren tidigare kvävd av kirskålen.
Nu planeras odlingslådor på det bärande fina gräset. Det som växer vederkvicker oss. Grönska och blomster klär vår själ med fröjd.
Med ogrästankar är det som att man måste disciplinera sig. Antingen fastna i kvävande tankeloopar och dväljas eller konkurrera ut dem med något friskt och växande för själen.




Prosa av Feminaz
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-17 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz