Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag är litet försenad, men jag kommer nog fram till slut. Jag skulle ha varit på platsen igår. Men jag tänkte åka idag. Nu har jag bestämt mig för att försöka imorgon istället. Precis efter det att jag petat i mig frukosten och vilat mig.


Jag har hittat en sak - energi är visst allt




Jag har hittat en sak, det är en gammal smartphone.
Den har sina fördelar, men den har även sina som nackdelar.
Det är en telefon, den går bara inte att ringa med.
Den har en kamera, men den går inte att fotografera med.

Hade den haft abonnemang, så hade det säkert gått
att installera internet på den.
Hade jag kunnat kommit ihåg lösenorden.
Hade det nog gått att skicka bilderna

till en dator eller sida på internet.
Den har ett skrivbord som går att fälla ut,
men det går inte att skriva med det.
Den visar tid och datum, en kvart över tolv tredje april 1981.

Ungefär trettio år innan den gick att köpa.
Men den har en viss fördel i alla fall.
Lampor indikerar att den ligger på laddning,
när jag ansluter den till det elektriska vägguttaget.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-07-22 14:39



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
goa överraskande prylar för stund och evighet ... fixerande ...
2023-07-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP