Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


Ankomsten

 

Han kände sig fortfarande förvirrad vid ankomsten
ett tillstånd som senare också skulle eskalera
hans livs stora äventyr tog egentligen sin början just där

han kunde tydligt känna hur myterna om romantik
och konstnärskollektivets pittoreska leverne
fullkommligt överföll och invaderade hans kropp

Paris, konstens huvudstad och romantikens huvudsäte
skulle nu på många plan bli till en såväl oerhört märklig
men även tidvis en helt underbar tillvaro

men någon sorts reell verklighet skulle väl också
så småningom hinna i fatt även honom
trots hans otaliga försök att freda sig mot denna

hans så sorgfyllda avsked från det han lämnat
grumlades nu av en ny verklighet
på denna plats där han nu skulle skapa sina nya minnen

på gott… och på ont

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-11 09:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Konstnärsdrömmar i Paris, suck
2023-08-11
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP