Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinéad O’Connor

Det föds ett skrik från flickan
som tvingas sova i trädgården
som söker värme bland blad och gräs
som dricker vatten från daggkåpeblad
som ser sin mamma i det gula varma ljuset

Det föds ett skrik hos flickan
som möter påven
som skyddar präster
som vill gräva sig djupare in
under trosor och kalsonger

Det föds ett skrik
av att gå fel
i en förtappad värld
av att ständigt ifrågasättas
men ändå våga lita på
sin egen röst

Ett skrik mot
dubbelmoralens
sköna lockar
Ett skrik till
sanningens
rakade skalle

Är du en av dem
som skriker till flickan
som river sönder
bilden på påven

Är du en av dem
som skriker till flickan
som går åt fel håll
gör fel saker
säger fel meningar

Är du en av dem
som hyllar flickan
som var så fel
men som blev så rätt
som föddes ur ett skrik
som skapade musik

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-08-17 05:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vackert! :) <3
2023-08-21

  Elaine.S VIP
Dina ord om Sinéad är lika klara och tydliga som hon själv var. Hon var en människa med budskap.
2023-08-21

  Marita Ohlquist VIP
Trots sorger och motgångar ägde hon en styrka som var beundransvärd.
2023-08-18

  Blomma-Stjärna VIP
Jag ryser av din text - Sinéad förstådd på rätt sätt! Vackert!
2023-08-17

  Stanley Rydell
”som föddes ur ett skrik
som skapade musik”
Stark bild som gestaltar en välskriven och stark dikt!
2023-08-17

    Lena Söderkvist VIP
Tycker mycket om din text. Minnestal berättar ofta mer om talaren än om den som skall ihågkommas. Dessa rader går rakt mot strömmen, de berör på riktigt. Tror att hon skulle ha kramat dig nu om hon kunnat.
2023-08-17

    ej medlem längre
Fin text! Hennes Troy har följt mig genom livet, alla nakna känslor hon vrålade ut i den... Jag lyssnar år ut och år in och de slutar aldrig ge resonans i mig. För mig är Troy det skriket du sätter ord på här med ditt skarpa hantverk.
2023-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP