Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tröskeln

Tiden står stilla

Generationer rör sig över tröskeln

Rum för vardande

Rum för passerande

Rum för möte och ensamhet

Skor i hallen för längtan och avsked

Nära tröskeln för kommande och farande




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-25 03:28



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Tröskeln känns för mig som passerande av en etapp, med viss möda.
2024-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om dikten
men utan att förstå
är tröskeln som står kvar på stället
ett sätt att "ersätta" tiden
som vi tänker som rörelse?
2024-04-25

    Lena Söderkvist VIP
Tröskeln kan nog ses som ett stadium här, rummen blir då förstås ögonblicken där allting händer. Så tolkar jag detta.
2024-04-25

  Cikoria Blå VIP
Fint. Berörande och många bilder.
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP