Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafetten tycks aldrig skrivas färdigt - bara varje gång. Få tre ord! Lägg till aderton! Ge trenne vidare! Respons gav mig : tiden, åsikter, svar. Vilka ord liktenelegi har fått - det får ni se...


Försvarslös (stafett 107)

 

 

 

Tiden frågar

var vi förvarar

svar som aldrig

blir varken färdiga

eller otänkta...?

 

Svårförsvarbara åsikter

får alltid utrymme

i fel korridor.

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-18 19:58



Bookmark and Share


  Respons VIP
En dikt som känns hyperaktuell!
2023-08-20

    Lena Söderkvist VIP
Helt allmänt blir det frestande att säga "Så här är det i samhället", vilket även om det är sant låter särdeles klyschigt. Så kommer du med ett passande nytt ordspråk i sista stycket. Inte illa.
2023-08-19

  Cikoria Blå VIP
Mycket att tänka på här...
Bra formuletat.
2023-08-19

  lodjuret/seglare VIP
Texten, trots den i hastigheten förblivit oläst, fick inspirationen till att författa en egen text om ännu så okända fågelarter. De någon visserligen hört viskas om, bara inte setts i någon mera känd kostym, klädedräkt.
2023-08-19

    ej medlem längre
Tänkvärda ord! Jag förvarar motvilligt de ofärdiga svaren i bakhuvudet, de brukar träda fram när vardagens alla tankar tystnar.
2023-08-18

  Gunwale VIP
Ibland känns det som att man förvarar det där ofärdiga ”bruset” i luften strax bredvid huvudet… för det kan komma av sig av blotta vinddraget av någon inklampare …
Om en åsikt är svårförsvarbar behöver det kanske inte nödvändigtvis betyda att den är förkastlig … sen beror det förstås på vem eller vilka som anser den svårförsvarbar - eller om den bara är svårförklarbar.
2023-08-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP