Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou, omarbetad äldre text.


I en dåres roll

 

De gånger hans lycka ler
ja då verkligen leker livet

men hans tanke styrs alltid
åt så helt skilda håll

och de vilsna steg han tar
blir allt som oftast fel

när han väljer sin väg
och tar en dåres roll

Så många små steg att ta
här i livets allvarsamma lek

han går mot sin framtid
i ett så dunkelt ljus

om sedan tvivlen hopas
där i de mörka skuggorna

när han tar en tragisk väg
i ett tungt syntetiskt rus

Så när han nu stannar upp
där som vägen vänder

färgar en stor inre oro
hans så kallade livsbeslut

där på en mycket vinglig färd
och så tydligt desperat

när nu morfinets rus
snart har ebbat ut

när han nu vaknar upp
ur alla dimmorna

han känner att hjärnan vill
men att kroppen inte kan

ja då där står han där
krökt och smått infantil

denne så oerhört ynkliga
och hycklande… lille man

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-22 10:25



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fantastisk bild
2023-08-22

  Kungskobran VIP
Ush vilket öde, stackars man
2023-08-22

    ej medlem längre
verkar va en historia om mig. vackert :) <3
2023-08-22
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP