Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Konstnär Louise Berg


När fru Berg sätter färg

Hur hon bygger ett hus,
och använder rätt ljus.

Hur skuggorna faller
över detaljer och ting,
så man faktiskt kan
ana trakterna omkring.

Hur musiken nästan
hörs från ett fönster
som kompletterar
målningens mönster.

Hela skalan av färger
på en palett och sen rör
hon penseln som i balett

Ett penseldrag hit sätter
något på pränt och ett
penseldrag dit sen  kan
allt snart bli känt.




 


 


 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-09-27 00:45



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
En poetisk bildbetraktelse.
Inspiratorisk samtal pågår, mellan bild- och ordkonstnär och ja, betraktaren, läsaren!
Roligt!
2023-09-27

  animan VIP
En fin hommage till konstnären.
Och visst blir man nyfiken på husets invånare.
2023-09-27

  Larz Gustafsson VIP
"Chez Louise".

En mästerlig målning.
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP