Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hösten söker sitt och jag mitt


Vägen bär med guldkantad vägren
och solen glittrar till i daggens
diamantdroppar. Höstens tecken
flyter långsamt på ytan av en å.

Åkerns vända fåror söker sin vila
medan de delar sina sista vinster
med fåglarnas seglande dans. 


Några fasaner spatserar stolt
pickande över de brunsvarta raderna. 


Doften från mången skorsten och mustig
natur blandas med ångan av varm choklad.


Ett skott ljuder på betryggande avstånd
och hösten möts villigt i eftertankar.


Ni vet hösten,  konstlar sig inte när den
akvarelliskt fyller ut ramen.


Den bara är ... 
och mig lär...


 


 


 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-09-30 13:35



Bookmark and Share


    Leo Lo VIP
Fint och vältalande "akvarelliskt" beskriven prosa.

Jag gillar Dig.
Vänligen Lena pseudom Leo Lo
2023-10-01

  Larz Gustafsson VIP
Jesus välkomnar jag.

2023-09-30

  animan VIP
Fin beskrivning av en lugn höstdag. Slutet uppmuntrar till introspektion.
2023-09-30

    Schipperke
Finns det någon Larz välkomnar? Hydran spred lögner om mig och du trodde på Hydran fullt ut och blockerade mig. Besviken.
2023-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Inte en gäst jag välkomnar...
2023-09-30

    ej medlem längre
Fint bildligt talat.
2023-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP