Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt. Fick orden vår, tillvara och kliv från Cikoria Blå och skrev denna dikt på 21 ord. Nästa mottagare av Stafettpinnen är TrollTörnTrappan. Älgstammen minskar. Skogsbolagen vill ha färre, men jägarna vill ha fler. Älgarna själva kan inte tala


Älgarna decimeras

Älgarna kliver vilse runt
i en skog av pengar
Jägare och bolagsfolk
tar tillvara vinsten
Våra gudar över liv och död




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-10-26 05:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om älgarna i våra skogar.
2023-10-27

    Lena Söderkvist VIP
Ett meningsfullt bidrag till stafetten. Fin rytm.
2023-10-26

  TrollTörnTrappan VIP
Dä ä int lätt å klamp runt bland pengar & klöver (som därtill spretar åt skilda håll)
- särskilt int för skogens konung som ä van å lev av viktigare ting, typ trädkronor!?!

[Tänkte också på älgarnas demo(nstrations)sång, G!]
2023-10-26

  Cikoria Blå VIP
Det blev en meningsfull text.
Älgarna behöver vårt stöd.
2023-10-26

  Gunwale VIP
Älgarna applåderar, älgarna har fått nog!

2023-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP