Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den hungriga Draken.

Vår Drake blivit hungrig - ”får jaga vilda djur.”
Det skulle alla tänka, allt skulle bli ajour.
Men något ni ska veta - vår Drake bor i stan!
Han aldrig jagat någon, allmänt är snäll och rar.
En lista, kasse, pengar och nycklarna förstås,
Kavaj, halsduk runt halsen - rakryggad som en boss.
Han lyfter från balkongen mot närmaste butik.
Där alla känner honom, han är Välkommen dit!
All personal på hygget att hjälpa Draken vår:
De läser listan, packar och undrar hur han mår.
Ni skulle kanske undra vad får de göra så?
Att inte bli förskräckta, istället stå på tå..?
Det enkla svaret lyder att trotts sin grymma syn
Agerar han som artigast och hjälper var och en!
Planterar träd i parken, tar bort allt snö och slask,
Du bara nämn problemet - han flyger fram då raskt!




Bunden vers av Poetinvardagen VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-11-03 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetinvardagen
Poetinvardagen VIP