Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

”Allt är redan sagt”

Tidens varv
Börjar kännas tydligt
Tankar aldrig tänkta
Känslor aldrig blossat
Efter 30 passerade år
Sedan juli darrade i värmen
Mattallrikar som torkat
Tomma vinflaskor
Höga diskussioner
Medans solen sjönk
Blodröd nedan Hallandsväderö

Plötsligt säger
En vinberusad äldre erfaren akademier
Ni sitter här med era jävla åsikter
Världsbild, tunna erfarenheter
Tror ni vet, kan
Det mesta
Har svaren
Vad som är viktigt
Looken, gesterna
Jag kan säga er
Allt är redan sagt
Bara så ni vet

Stearinljusen rann stilla, tyst
Nedför flaskljustakarna
Stolen skrapade i trägolvet
När han reste sig å tände en cigg på väg ut

Hans ord
”Allt är redan sagt”
Har klingat i mitt huvud sen dess
Med en humoristisk negativ vinkel
Vem fan tror han att han var

Jag börjar nu
I mitt tidevarv
Förstå
Hans ord
Med skillnaden
Att alla generationer
Måste säga sina ord
Äga världen
Tro att d e dom som vet
Vara oövervinnerliga

Vad jag gjort
Hur jag levt
Vad jag hört
Sagt
Älskat
Finns i min bok







Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-25 22:08



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Proklamation.
2023-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP