Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Livboj

 

En ensam livboj
över fruset vatten
ett sopberg vilar i bakgrunden

Ett fruset liv
letar en livboj
minnessopor håller ett järngrepp

Ett ensamt barn
söker en far
bland ruiner

Ett krig
förutspås
om fred pratas inte

I nattens dröm
gömmer vi
de som jagas

Stöveltrampen
närmar sig
i marschtakt

En livboj
över fruset vatten
väntar på en nödställd

Ett barn leker
med sin fot
i trygghet

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2024-01-18 21:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vackert om både det som finns nära och det som sker i världen. Sista strofen som pricken över i:et. Så fint!!!
2024-01-23

  Emanuel Sigridsson VIP
I min läsning har denna text sin styrka i den svaga flamman av motstånd och i det navet finner sig "livboj" sig väl tillrätta. En livboj som minst sagt glittrar i "Ett barn leker med sin fot".
2024-01-19

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda.
Fotot förstärker textens innehåll.
2024-01-19

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2024-01-19

  KYREUS of Sweden
Sagan om
verkligheten
aka värkligheten.
2024-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP