Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bit av en söndag

Snön ligger på tak och gräsplättar
och is ligger i stora fläckar på marken
Det är inte läge för att vara ute länge

Efter en promenad med nubbar på skorna
värms jag av glögg med mandel och russin
och en choklad- flaska med likör

Jag plockar fram handkvarnen och mal råg
gamla surdegen slängs - förutom bottensatsen
Den blir nya degens början

Nu gläder mig köksfönstrets terrakottakrukor;
rosmarin, oregano, timjan, mynta
och citronmeliss -
Örterna livar upp mina sinnen

på you tube hittar jag rysk balalajka
jag lägger mig en stund med en Tolstoj novell
klockan är 3 -
nu lagar jag rysk rödbetssoppa
all denna ryska för att provocera dem
som inte tål ryska mer
dem som slänger Dostojevski
- i Ryssland är folk som folk är mest
alla är inte Putin
och vi svenskar är inte heller alla
Nato-anhängare och krigshetsare

Vad mer månde
denna härliga dag
bestå av
- hebreiska sånger
och orientalisk folkdans?










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-21 15:00



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Tack nu fick jag en liten resa i väldoft och rysk fin kultur! - håller verkligen med, det går inte att generalisera eller dömma hela folkslag efter deras ledare eller enskilda handlingar!
2024-01-23

    Lena Söderkvist VIP
... för att inte tala om all vacker muslimsk konst. Gillar!
2024-01-22

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om kreativitet, skaparglädje och medmänsklighet.
2024-01-22

  Respons VIP
En internationell resa med mänskliga och solidariska förtecken. Tack för den!
2024-01-21

  Anya VIP
En mycket klok text om att allting är inte svart eller vitt, inte gott eller ont. Själv läser jag de ryska författarna emellanåt. Plöjt de flesta. Som alltid så mycket påhitt och glädje i dina ord. Tack, det behöver jag.
2024-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP