Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårens hopp

medan saven stiger
i den gamla björken

sjuder ny kraft
i kropp och huvudknopp

å, vad jag längtat efter detta
att säga; jag kommer igen!

börjar dagen
med dagbok och örtte

världen är nu
och här

jordar mig

barfota
utomhus

under en himmel
med mild sol

sänker mina ögonlock
så att bara en springa ljus
strilar in -

ett delikat spel i ljus och skugga
inbjuder min fantasi
till dans
bland äppleblom
på ängen här intill

fåglarna kvittrar glatt

alla människor omges
av nyhetens behag

vi kan sammanklinga med
livets lust till blomning

vi kan välja fred och vänskap
inte krig, lögn och hat

rik på gåvor är livet
brist är inte nödvändigt
och denna tid är ljuvlig






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-09 14:37



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Ja visst kan man blunda utan att vara blind!
2024-05-23

  lila fjäderblomman VIP
Jaaaaaa! Säger jag till denna ljuvligt livsbejakande dikt! :)
2024-05-20

  Anya VIP
Det spritter i mig när jag läser. Så mycket vårkänslor. Det är nästan så man vill göra som Ronja....ett vårskrik.
2024-05-20

    Lena Söderkvist VIP
Ännu en skön energikick från dig.
2024-05-12

  Marita Ohlquist VIP
En fin och livsbejakande text skriven av en erfaren och klok kvinna.
2024-05-10

  Kungskobran VIP
Så fint och målande
Bokmärkes
2024-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP