Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt i natten är det och mörkret får ge vika just där ljus förmår hålla det stången. Anstormningen av känslor som kommer rusande likt tåget genom mörkret ut ur en tunnel, med tända och bländande ljus, gör mig fångad av berusning.


När stormen lättar...






När stormen lättar...
...det myckna regnandet,
blåsten vilken får

en kämpande kropp
att stå emot
havets vågor, vilka

slår in över
relingen och gör
rent hus med

farkostens hala däck.
Det är att
jämföra med ångestens

krafter, vilka håller
ens själ fången
och där de

kraftiga kedjorna fjättrar
ens själ vid
masten. Så stormar

det timme in
och timme ut.
Så tvingas en

själv att söka
som stå ut
tills vinden mojnar.

När så himlen
klarnar, molnen skingras
och solen bryter

fram och vinden
bara är som
en lätt bris...




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-26 00:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En kraftfull text med mycket ”Gudrun” inuti sig, säg…
2024-02-13

  Live2Dream VIP
tack för att du
pratade om
ångest :) <3
inte många
som gör det
och jag har
haft det
så mycket
inte många
som förstår...
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP