Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I näckrosors vatten

Flickan utan makt
med enbart glittriga tårar
rädsla och självförakt
blev funnen av
den organiska ekvationen
för mänsklig död
kommen ur
den djupaste djungeln

Viruset
dödar henne
men hennes liv är dött
så död hennes befrielse

Hon flyter
i näckrosors vatten ovan
när våldtäktsmännens
kroppar kokar av
den blodätande bödeln
och när deras ansikten
utmärglas i spegeln




Fri vers (Fri form) av Gabrielw VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-29 18:40



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Texten blir i min läsning mycket intressant. Jag läser den som en parallell till romanen om Dorian Gray, och till det med en bakgrundsmålning utförd av någon prerafaelit. Och kanske fler kulturmarkörer finns i denna tidsglidande text. En text som går över sin gräns och djupnar i den processen.
2024-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielw
Gabrielw VIP