Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholmska

På platt stockholmska
Levererar slitna plattityder
Gör anspråk på anspråkslöshet
När han frågar om jag vill följa med hem
Ja jag kunde nog gilla honom
Rolig, men inte på de sätt han tror

Minns hur du brukade säga att jag var rolig
Utan att försöka
Pfft, ska det föreställa en komplimang?
Nej, du förställer mig inte
Men det gjorde det så mycket bättre när du sa;
Jag älskar dig

Du, jag är ganska trött,
Jag ska bara hem och sova faktiskt
Okej, kan vi byta nummer?
Får jag snälla byta stad?

Behöver norrländsk rakhet
Stockholms gator är för snirkliga
Går vilse bland höghus och betong
Så högljutt intetsägande allting är här
Åh vad jag saknar skogens fulla tysthet




Fri vers (Fri form) av uppriktigtsagtt
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-31 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

uppriktigtsagtt