Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötsligt längs livets barfota sigar


Det händer
att människobarn
finner
sin väg till
en känslofylld
plats

där dess ägare
en dag
förnimmer
doften av rosor
i sitt hemliga
palats

det händer
att människor
nära vandrar
längs stigar
på okänd mark

för att
en främling
sin tillit förära
med vita
tillika
blanka ark

så ven en ljuvlig vind
i all sin hast in
genom själens
allra tunnaste tiljor

kan hända
glädjens frö blev sått
i livets skörhet
och dess plågor

trodde nog jag hade
sett om mitt hus
mot hjärtats
nyckfulla viljor

nu står det åter i brand
och jag trivs
i dess hetta
och flammande lågor










Bunden vers (Rim) av Titin
Läst 53 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-01 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Titin