Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kylan spräckte mitt höganäskrus. Jag trodde att det var starkare än så. Jag fick orden Flod, Outtalad och Längtan av Katinka, och skickar tre av mina ord till Cikoria blå.


Hemsöborna på sex rader (stafett)

Yrväders-Carlsson kom
efter Flodens död
Yrvädret tog senare
Carlsson och hans madam.
Så spilldes outtalad längtan
som kommit med ett krus.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-10 17:38



Bookmark and Share


  Foohexa
fortfarande bullshit
2024-02-13

  Gunwale VIP
”… Floden skulle i jorden, och Gusten på exesisen”, säger Mme Flod i början av boken (om maken och sonen) som förklaring på att det nog inte fanns så mycket pengar i chiffonjén (som Carlsson nyfiket fingrar på när han anlänt till gården). Det hade inte varit någon reda på ”gårn”.
2024-02-12

  TrollTörnTrappan VIP
Vad/vem som kommer efter vad/vem respektive före, får man fullt sjå att hålla reda på här?! Fick för mig det rörde sig om en Flodén med accent, men hon hette blott Flod. Folk kommer nog mest bara ihåg början?!

Aprilsolen ligger inte ens i startgroparna, för februaris halka har en bra bit kvar till upploppet. (Så nöjer mig med att undra om du kommer dikta något kring eldsvådan vid Liseberg idag..? Kände röklukten på kilometers håll på väg till tandkoll.)
2024-02-12

  Cikoria Blå VIP
Ett bra grepp att få lite Strindberg och lite TV-historia serverad som stafett.
2024-02-11

  Respons VIP
Bra sammanfattning! Blir sugen på att läsa om den.
2024-02-11

    Lena Söderkvist VIP
Vemodigt. Men positivt fräck idé att få med Strindberg på ett hörn i Stafetten.
2024-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Minns när jag var barn på sextiotalet och "Hemsöborna" visades som tv-serie.
2024-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Oförglömligt.
Fantastisk berättelse av Strindberg.
2024-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP