Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När Gud tog semester

Gud, är du där? Viskade jag
"Lol nej, jag tog semester"
Men vem ska ta emot min själ
Med en ljudande orkester?

"Ja det var ju trist", sa Gud
Med en stor margarita i hand
"Det skulle du tänkt på innan du dog"
Sen ett smil av blottad tand

Men Gud, sa jag bekymrat
Inte ville jag dö än
När nattens sorger fått sin rätt
Ville jag se gryningen

"Men det var väl själva fan!"
Jämrade Gud i sin stol
"Jag lämnade ju in ansökan
Om ledigt redan i fjol!"

Med stora ögon stod jag där
Framför helheten själv
Var det Han som skapat människan
Morgon, dag och kväll?

Med fingrarna framför näsan
Ett knäpp och det var det
Var jag tillbaks i min kalla säng
Med pillerburken breve'

Stum, förvirrad och vaken
Hur hamnade jag här?
Jag lyfte huvudet mot taket
Och viskade "Gud, är du där?"












Bunden vers (Rim) av Koppartråd
Läst 73 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-24 01:23



Bookmark and Share


    Blekingetjejen
Han finns inte!

2024-02-24

    ej medlem längre
Tro mig, Han finns…
2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd