Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rådjuret och barnet

allt jag sa
det gör mig så ledsen. ännu ett skov
det kändes bättre aldrig bra
föll igen
trött. aldrig vila

klarar igenting
jag är oförmögen

rådjuret gråter efter sin mamma
halsen bränner
hopplöst. ensamt. fult.

svart blank ligger tjärnen och rådjuret stirrar tomt ned i det brådaste djupet
svart blankt hårt skal jag går sönder imploderar
spräcks skakar knakar spricker dricker
domnar somnar vaknar saknar ger upp
ger efter vandrar klandrar hårt hårt skal
hårda ord mina ord mitt barn

imorgon måste jag börja om igen

mitt lilla lilla barn. jag vill ta dig i handen. stryka din kind.
hålla dig hårt och mjukt. sov gott. det kommer att bli bra. jag älskar dig.

jag älskar dig också. låt mig vila.








Fri vers (Fri form) av Rakel Albert
Läst 51 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-03-01 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rakel Albert
Rakel Albert