Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggtråden

Taggtråden på kronan min
Rosentörnar som skär in
Ett slingrande inferno
Präglat av smärta, av svek.

Blodet är sött, sockerlag
Blodet är rött, är det jag?
Nej, jag vägrar tro det
Att min taggtråd är min.

Du är varje pigg som rivit mig
Varje ros, varje förgätmigej
Med dina färger och dofter
Leder du mig till fördärvet.

Taggtråden på kronan skaver
Den som inga synder haver
Kastar den första stenen
Och den andra och tredje.

Men jag verkar bara stött på
Alla syndfria människors skrå
För jag ropar och ropar
Det röda omfamnar mig

När jag ligger begraven under stenröset.




Fri vers (Fri form) av Koppartråd
Läst 24 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-03-10 17:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd