Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan som gav mig temana ”stigande/sammanpressa”.


Fontän 16: Långt hemifrån

*
Nu är jag långt ifrån
det darrande sovrumsljuset.
Långt ifrån det lerbruna golvet
och de övermålade väggarna
som dolde våra fingeravtryck.

Ännu är jag långt ifrån speglarna
som förkrympte hjärtat
och fick huvudets plastkrona
att skina igenom taket.

Jag är verklig nu
och det förflutnas hem
är inte mer än ett dockhus
under en öppen himmel.

Bara i det ensamma rummet
händer det att dockan vaknar
för att tända sina miniatyrlampor
som stundtals lyser starkare
än solen strålar.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-03-18 18:56



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det finns kraft, energi och urladdning i den här bostaden. Starka expressiva bilder av dockhus, övermålade väggar från miniatyrlampor starkare än solen.
2024-03-22

    Lena Söderkvist VIP
Så vackert skrivet. Suveränt bildspråk.
2024-03-20

  TrollTörnTrappan VIP
Och du målar upp lagom många konkreta ting, såsom plastkrona, lerbruna, fingeravtryck samt miniatyrlampor - blev supertydligt!
2024-03-19

  Gunwale VIP
Ibland är man ohjälpligt liten trots att man trodde att man en gång för alla blivit stor och verklig - och det har sin tjusning det med …
2024-03-19

  TrollTörnTrappan VIP
Himmelskt berörande! Om att växa, från att vara docka till en verklig människa?!?
2024-03-19
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP