Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://cneos.jpl.nasa.gov/stats/totals.html


34 521

Vad gjorde du i fredags?
Hade du ångest, som man har?
Vred du dig i stolen
När visaren tickade mot helg
Kände du svetten i nacken
Pirret i magen
Kände du lukten av frihet?

När ditt hjärta slog för dig
Dina ben förflyttade dig
När dina lungor fylldes med luft
Din hjärna gjorde tankevurpor
Och dina sår blev till sårskorpor

Tänkte du då på
Siffran 34 521?

34 521 asteroider flög
Fredagen den 15 mars, 2024
Olustigt nära vår planet
Allt vi kallar hem, allt vi vet.

Men med en kosmisk hårsmån
Och lite Newtoniansk magi
Missade 34 521 asteroider
Planeten jorden
Och mänskligheten fick leva vidare
Den 15 mars, 2024.







Fri vers (Fri form) av Koppartråd
Läst 37 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-18 18:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd