Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag som denna



Först vaknar jag och känner efter
hur underlivet mår och står.
Sen kliver jag upp
pissar
klär på mig
och sätter på kaffet.

så slår det mig åter
för tusende gången
hur mycket jag avskydde arbetslivet
och kände att det bara var ett övergrepp
att lönen var rimlig
men cheferna outbildade narcissister.

Så var det sagt.

Efter frukost tittar jag på krigets eget fyrverkeri
från Ukraina
och ser hur minröjarna röjer ny mark
efter att fienden planterat minor
på 30 % av landets yta.

Man har ingen ammunition
men lyckas hålla fienden stången lik förbannat
med drönare och list.

Fienden tycker inte att Ukraina får finnas
därför vill man utplåna landet och människorna.

Tack och lov så är det inte Sverige de är arga på.
Inte Finland heller.
Lite arga är de men inte så mycket.
Kanske 2-3 av 10.
Jag tänker på det varje minut av dygnet.
Det är då tur tänker jag
att de inte vill utplåna oss.

Jag är kvar i Sverige.
Vissa kvinnors ord håller mig kvar där.
De säger och gör saker jag tycker om.
De vill jag ha kvar för alltid.

På eftermiddan springer jag
runt runt en backig bana i två timmar.
Dark Lady på hörnan utropar "oi kamala" !
Det betyder "oj fruktansvärt" !
Det är inte så konstigt att hon undslipper sig
såna kraftord.
Backarna är grymma men jag tror dessutom
hon är lite kåt på mig.
Då kan man råka säga såna saker.

Det blir en halvmara i Helsingfors 11.5.
Då ska jag springa röven av allihopa.
Jag ska springa mig blodig.
Jag ska skrika så det hörs i hela universum.
Jag ska skrika "Oi kamalaaaaaaaaaaaaa" !
för jag tycker jag har gjort mig förtjänt av det
plus att jag tycker människorna
de som inte är snälla
kunde krypa tillbaka in sina
morsors gamla livmödrar och hålla käften.

Det är nog den här blöta kalla jävla våren...

Dark Lady är änka och har ännu formerna
på rätta stället.

På kvällen är jag så trött
vill suga tutte
med gonattsaga.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-20 14:19



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
människans hjälplöshet i den galna världen. En tragisk bild med en gnutta l'humour noir
2024-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP