Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske välmenande men missar kärleken


Det där jävla självförtroendet




Du hittar dem överallt.
Råden för att öka ditt självförtroende.
Exempel :

1. Drick ett glas vatten varje morgon, sakta !
Stress är en grogrund för taskigt självförtroende sägs det.

2. Tänk på allt du har att vara tacksam för !
Drick gärna ett par glas till under dagen !

3. Andas rätt !
Det bästa rådet av alla enligt en annan.

4. Skriv kontrakt om dina mål.
Om du har några.

5. Läs dina kontraktspunkter då och då
under dagen.



Du kanske tycker det här låter vettigt. Och t o m har provat det och kanske lyckats med att må bättre. Grattis i så fall !

I vården har jag träffat så många som testat dylika lyckoprogram utan att nånsin komma fram till sin sanna identitet, den de känner sig vara men inte kan vara.

Och kan man inte vara sig själv, med sig själv, blir det näst intill omöjligt att fatta vad kärlek innebär...nämligen känslan av att kunna fortsätta vara sig själv men nu tillsammans med en annan person.

Det finns inget "kärleksprogram" tack och lov. Då skulle vi på riktigt redan ha tagit steget mot humanoidens robotaktiga sätt. Det som funkar hos en maskin utan föräldrar, utan rädsla för döden och UTAN DET VI KALLAR LIV.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-03-20 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP