Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NU RESER SIG ETT FOLK

Nu reser sig ett folk

i islossningens Norden

Nu reser sig ett folk

som är ett salt på jorden

Ett folk som är ett ljus

där mörkret ville råda

De skådar någonting

som andra ej kan skåda

 

Nu reses det en front

Nu byggs det barrikader

och facklor flammar stolt

och starkt i långa rader

Stå rak i Guds förbund

som aldrig kan ge vika

På denna sanna grund

kan detta folk berika

 

 

Nu bävar mörkrets här

och flyr för Herrens skara

Nej, tryggare än de

kan faktiskt ingen vara

Nu svingas Ordets svärd

så sanningen kan spridas

Ljus utsås i en värld

där bokslutet förbidas

 

LARZ GUSTAFSSON 27/3 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-03-27 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP