Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Altruismus

Universalismen, början
mer och mer måste man börja lita på människor
Jag släpper inte det ifrån mig

Det är morgon annandag påsk
Solen kikar fram i Stockholm

Jag skriver och njuter av det goda

Delar med mig
Tar gärna tillbaka, men förväntar mig inte det

Det kan tyckas ointressant,
men oftast är det viktigast av allt,
att inte tävla, att inte väga på guldvåg

De säger att altruism inte är möjlig
Jag säger ”ni tänker för mycket”, pessimister, utilitarismens profet

Jag tror inte det finns så mycket ondska,
det är bara missförstånden som blir så stora




Fri vers av Theodor Mührer VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-01 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Theodor Mührer
Theodor Mührer VIP