Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Löst inspirerat av Rachel Carsons revolutionerande bok "Tyst Vår", en kritik mot dåtidens utbredda DDT användning.


Låt aldrig våren tystna!

Kära människor,

Låt aldrig våren tystna
Låt ej knoppar sluta krysta
Låt aldrig livet gå till spill
Låt aldrig våren stå still
Låt aldrig fåglars sång
Förvrängas i en tom rundgång
Låt aldrig färger bli bleka
När den varma vinden smeka
Låt aldrig glada kor i hagen
Lägga sig i graven i magen
Låt aldrig alla dofter av viol
Bli ett gånget minne från fjol.
När våren exploderar ur det gröna
Kan ni inte se det sköna?

Nej, låt aldrig våren tystna
På grund av en antropocentrisk cysta
Trots de parasiter som vi är
Låt oss hålla våren kär!






Bunden vers (Rim) av Koppartråd
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-04-10 11:48



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
låter som
från en
svunnen
stor poet
den här var
riktigt bra! <3 :)
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd