Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är så himla kul att inte precisera sina olika 'nyheter'. Samtidigt är det inte direkt görligt att gå in på detaljer som skall kunna ses som skräddarsydda för möjliga upplevare. Så det mesta får vara någon sorts katalysator för överlevnad. Testamenten.


Tidlösa tankar i god tro






Dina föräldrar har skaffat dig
för att de skall ha
åtminstone någon eller något
att glädjas över.

Är din existens en produkt av deras fantasier
om att du skall kunna göra dem stolta,
så kan du godkänna planen
eller försöka bevisa motsatsen.

---...---

Du har någon i släkten som bidragit
till en del av de mindre
goda upplevelserna här i världen.

Exempellösa egna konspirationsteorier
vilka utmynnat i att andra människor
i din släkt bidragit till att det finns marodörer.

Vilka bäst kan beskrivas som
tänkt elitisitiska,
bedrövande eller rent ut sagt pinsamma.

---...---

Idén om att högar med möjlig utvinning lastad på vagnar
vilka går med tåg,
den så kallade malmbanan
kan ersättas med lufttransporter.

Är en pappersprodukt och som många idéer
som fått stanna på 'ritbordet',
ses även denna idé som alltför kostsam.

Ungefär som att jämställa med att tvingas betala
mer för att få något gjort
än att kunna få vinsten att överstiga utgiften.

---...---

En släkting till Robert Anderson
äter paj med vaniljsås
till frukost.

Sedan en fiskrätt
med urklämd citron vid 11.30,
samt fruktköttet i citronen.

Till kvällen tar han för sig av
en soppa vilken har smak av hur
diskvatten är tänkt att smaka om det äts.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-12 23:04



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bilden finns där mest för att matintaget är det som en människa även använder sig av för att berätta för andra att även om de tror att blått är blått och rött är rött, så kan forskare i England bevisa att alla färger är en och samma, om än optikens effekter i det mänskliga ögat kan få ens egen hjärna att tro att färger har olika våglängder och att detta har få gemensamma punkter med det marina livet i havet. Om nu djur, fåglar, fiskar, insekter, bara kan se i gråskalor, hur kan någon då förklara färgerna i naturen? Som jag redan berättat om färger och forskare i England... å andra sidan kan en person (väl få ha) sin just som 'personliga tro', tror jag.
2024-04-13

    ej medlem längre
Nog det enda bra ikväll, men under alla år jag hängt här så har du alltid varit en konsekvent duktig poet. Klassisk men genuin rytmik, blandning mellan vardaglighet och pretention i ordval, allt klaffar fint. Jag vet dock inte om ---...--- ska föreställa en sjukt trött gubbe
2024-04-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP