Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mot slutet inspirerad av avsnittet om Kontemplation i podden "Det Sista Mysteriet"


Gungbräda #25 : Därute Upptar Härinne

 

 

 

ibland är det totalt tomt härinne

ibland bor fjorton personer härinne

 

låter du ensamheten tränga undan dig?!?

 

 

ibland stormar husen bort därute

ibland står solen evigt orörlig därute

 

låter ni klimatet förstöra er lugna promenad?!?

 

 

ibland blir därute härinne

ibland blir därinne härute

 

låter hen fönstrens gränslösheter förblinda sig?!?

 

 

ibland verkar någon rädd att gå i närheten

ibland fyller ett sällskap varenda vrå av vägbanan

 

låter jag självupptagna folk nonchalera mig?!?

 

 

ibland känns minutrarna långa som timmar

ibland känns timmarna korta som minutrar

 

låter de sin närvaro komma efter eller innan?!?

 

 

ibland spirar livet likt en förväntansfull fredakväll

ibland vissnar livet likt en sönderspelad söndamorgon

 

låter vi oss luras att vi dör redan under lördagen?!?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-04-27 22:45



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Allting är relativt ju...
2024-04-29

  TrollTörnTrappan VIP
Cow, uppskattar din ärlighet och eftertänkande!?! "?!?" innebär mest bara att raden rymmer både fråga och påstående, men är mer frågande till sin karaktär [eller ibland uttrycker förundran]. Fattar om sådana krumbukter drar fokus bort ifrån flödet.
2024-04-28

  TrollTörnTrappan VIP
Utmärkt tolkning!! Jo, rör sig nog om hur jämvikten hamnar i såväl kaos som osynk, mellan vad som behöver ett tydligare "innan" och/eller ett tydligare "efter", och bli sanna(re) då?!
2024-04-28

  liktenelegi VIP
Skildrar på ett strålande sätt hur jämvikten lyser med sin frånvaro på grund av inre tyngder. Jag fastnar allra mest för det där med närvaron i tiden. Vissa saker tycks upplevas på sitt rätta sätt antingen innan eller efter.
2024-04-28

  Gunwale VIP
Nej, man ska inte låta lura sig!
2024-04-28

  moboken^ VIP
Vacker för nuet. Tack törnis !
2024-04-28

  Cower At The Man
Jag vet inte riktigt hur jag ska läsa "?!?", ger mig orytmiska ryck. I övrigt gillar jag det här rejält, flera bra bilder och tänkvärda rader.
2024-04-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP