Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till den svenska flickan Lisa, som skall utvisas av Migrationsverket från sin fosterfamilj till ett barnhem utomlands. Trasorna är våra myndigheter och geggan vårt samhälle.


Trasor


Gråa sveper trasor över lermarkens blöta hud
fastnar och fäster kvistar
med annat skräp, och tillsammans blir det
en geggig skorpa av tid och öde
en sorgset ropande intighet
ett sammelsurium, men ännu mera
en snart befäst övergivenhet

Så vad skall komma, när tid och lera
har skrapats bort och jag inte finns

Den som frågade oss om det
är en blomma.



4/5 2024




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-04 11:00



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Så tragiskt.
2024-05-06

  Blomma-Stjärna VIP
berörande vackert om vårt allt hänsynslösare system -
det du skriver om är viktigt och riktigt dumt och meningslöst
hoppas verkligen på ändring/bättring!
2024-05-04

  Kungskobran VIP
Jag som trodde FN s barnkonvention implementerats i,Svensk lag
2024-05-04

  Öknens Ros VIP
Helt vansinnigt av Migrationsverket att utvisa Lisa, hon har ju ingen som helst anknytning till Albanien, mer än några påstådda fastrar som säkert inte kan ta det ansvar som krävs.
2024-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP