Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om människovärde.


EXISTENSEN.

Av Julia Engström.

Det är så svårt att bara finnas till.
Att känna att man räcker till.
Så lätt att tro att man är sitt arbete.

Det.
ligger
inte
i.

I orden jag skriver.
Eller
I mitt sneda leende.
Eller
I min hjälpsamhet.

Det är min blotta existens.
Det faktum att jag är en människa.
En människa av kött och blod.

Det
ligger
inte
i.

I alla demoner jag besegrat.
Eller
De gånger jag lyckats.
Eller
Alla gånger jag fortsatt framåt.

Det ligger inte i mina prestationer.
Det ligger i mina andetag och hjärtslag.
I min förmåga att helt och hållet vara jag.











Fri vers (Fri form) av Julia Engström
Läst 52 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-05 15:06



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Tänkvärda ord.
2024-05-06

  rostspik VIP
Välbehövlig text i ett samhälle som mäter människovärde i produktivitet.
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström