Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Dagar som gick isär,mellan helvete o himmel .."




Mandolin-mannen från
Nyköping,har inget svar

Bara knäppandet av musik
från fingrar blir kvar.

Men nu är han ej ute-liggare
i Stockholm längre.

Utan har tillfälligt fått flytta in
till dottern sin,o ett barnbarn

Han blivit morfar till,medans
en bostad kanske blir honom
framtida tilldelad ?

Han hade ju ändå jobbat i 32 år
innan en svår skilsmässa

Gjorde att det brakade loss.
proppen lossnade,o det hela
gick över styr.

Där han sitter o leker med
sin leende dotterdotter

Intill en sliten mandolin
liggandes på soffan nära
till hands om andan ändå
skulle falla på?

Och tänker på alla de andra
gatans olycksbarn som inte
haft samma tur som han att

ha undkommit ett mörkt
helvete in till ett"tillfälligt"
himmelrike.

Och vad han själv gjort
för att förtjäna det hela?












Prosa av Sefarge VIP
Läst 39 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-11 13:54



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
Ja,så många trassliga öden det finns,
en fin prosa som visar både det mörka och det ljusa,

"Där han sitter o leker med
sin leende dotterdotter" blir varm av det stycket, fint
2024-05-11

  Kungskobran VIP
Han får väl gå till socialen och få bidrag och tak över huvudet resten av sitt liv som alla asylsökande innan de blir avvisade vilket han i alla fall slipper att bli.
2024-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP