Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är människan?

Vad är människan
Än ett simpelt djur
Med drömmar om storhet och erövring
Fylld med arrogant vansinne
Tror sig vara världens gud
Förnekar sina naturliga begränsningar
Anser sig vara odödlig och bortom naturens kontroll
Tror sig vara den fulländande skapelsen
Evolutionens slutgiltiga mål
Med rätt att förslava världen under sig
Helt omedveten om sitt sanna stånd
För människan är enbart vilket djur som helst
Knappt en notis i det biologiska arkivet
En evolutionens experiment som nog gick snett
Arrogans och storhetsvansinne förblindar hen
Från denna kalla fakta
I sitt begär efter den totala makten
Orsakar hen en värld av död och förstörelse
Fördärvar sin sanna potential
Att skapa en utopi av fulländat framsteg
I vilket vi kan utnyttja våra egenskaper
Till at bli barmhärtighetens och förnuftets försvarare
Men akt den inre tomheten i våra hjärtan
Gör oss till en lömsk, girig varelse
Vad är människan?
Ett levande slöseri av talang och potential
Denne kunde ha blivit en varelse värt att beundra
Blivit Prometheus’ stora stolthet
I stället är de Lucifers korrupta söner och döttrar
Endast genom att övervinna vår onda natur
Kan människan bli den evolutionära storheten
Denne har potentialen att bli




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-05-12 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP