Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Åsa Henriksson


Vårfeber

Jag går genom byn,
medan vinden leker
i mitt hår,
och drömmarna växer
i min själ,
svävar som fågeln
under himlen
utan moln.
Jag simmar i ån
där vattnet
stillat sig,
i en famn
av ljusgrönt skimmer.

Björken står vit
som en brud,
under skira slöjan.
Göken hoar
och tystnar,
hoppas på gensvar,
ett slut på ensamhet
och lockrop.
Jag nynnar på en
okänd melodi
med toner i dur,
men väntar
inget svar.

Jag fortsätter
som i trans,
med stigande feber
av sol och vår
i mitt blod,
en rusig diktares
syner
av verklighet
och illusion,
av förnuft
och dårskap.
En väg så svår,
men lätt att gå
när valet är gjort.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-05-12 22:06



Bookmark and Share


  Ulf Lundin VIP
Svårt att finna ord som vanligt. Det finns nog inga för att beskriva hur dina ord påverkar. Poeters själar rörs särskilt av det du skriver mellan raderna.
2024-05-15

  Karl den store VIP
Ja! En vårfeber jag känner igen!
2024-05-15

  Gunnar Hilén VIP
Full av skönhet och vårvarmt mys. Man får njuta av sina yttre och inre sinnesrörelser.
2024-05-13

  Kungskobran VIP
Fin vårdikt med känsla
2024-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP