Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

°°Ingenjörs-sonen o Rådmans-dotterns undran°°




Gapfeber har landat i en
avgrunds obeskrivlighet

När stängde du dörren
lilla pappa? Och gick på
en"Matiné-film" istället
för att besöka den vanliga
Gudstjänsten.

Så besviket oroliga vi är
att du gått o ändrat på dig
sådär.

Det går ju inte att lita på
ditt förutbestämda beteende
längre.

Och nu ska du sälja $jövillan
Flytta in till bostads-rätt med
din nya el-sportbil i ett hyres
-garage. Efter att mamma gick
och dog sådär knall och fall


Det går ju inte att lita på
dig längre,lilla pappa

Tänk om du har gått och
blivit senil o gifter om dig
i stil med nån okänd tant?

Efter allt vi varit med om
Och vi inte känner igen
dig längre?

Trots allt vår älskade
lilla rara goda pappa.








***
Får vi nånsin tillbaka
dig som du var innan?

(Allt det hemska hände. )






Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-14 00:18



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Allt som kan hända under ålderdomens omvandlande dagar. Man kan förstå att arvingarna är bekymrade.
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP