Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frysta liljor

Ramen för dagar är uppdelad
i två lika delar
vänster och höger.
Du går din väg
och jag går min
så långt vi kan se.
Precis som en natt på inget sätt
liknar alla andra nätter
och gamla skor är nedslitna
till strumpornas förvåning
alltid olika slitna.
Jag ser ut ur båda ögonen
och läser bokens tidiga rader
i vår lilla kuststad.
Verser som korsar varandra
med en idé om att föra ljuset framåt
till en nybliven insikt.
Knackandet från en blind mans käpp.
Vänster och höger
går han igenom den svåra natten
som en vindrutetorkare
på jakt efter att bortta strilande regn.
Som en olycka på jakt efter dig.




Fri vers av lundagatan
Läst 24 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-16 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan