Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


I en skog som brinner

  • Ett författarporträtt

 

Han vill göra sig ett namn

Anonymitet är det värsta han vet

Döpt ska man vara i hans värld

Han längtar efter att få beröm

För sina alster han är mån om

Han längtar efter att få sitt namn

Tryckt på en bokpärm ståendes

I en bokhylla hemma hos folk

Men numera finns våra namn

I ett dataregister och det har han

Svårt att föreställa sig som verkligt!?

Han har alltid tyckt att han är

En riktig hjälte som är på det godas

Och rättvisans och sanningens sida

Han brinner för sitt författande

På fullaste allvar och tar sig själv

På stort allvar – författande har han

Idealistiska illusioner om

Men ibland tvivlar han på sin betydelse

Men skiner genast upp när någon

Berömmer det han skrivit

Han tar all kritik med en nypa salt

Konstruktiv kritik är det värsta han vet

Han anklagas för att bara längta

Efter någon nytt och spännande

För han tycker verkligheten

Är så tråkig och den kan han

Inte klara av att hantera med

Sina romantiska griller i

En distans till sig själv och andra

Är det sista han har i åtanke!

Han läser Döden i Venedig från 1912

Av Thomas Mann och tror den

Handlar om honom

I en skog som brinner

 

Taleptox Skrev

Den 20250517

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-05-17 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP