Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
alla blir inte lätt lyckliga av det undersköna. genast. Tillväningstid och övergång. Ställtid för ljus skriver jag om.


att vänja sig vid ljus

Ljuset upptäcker ljuset i mig
jag trodde verkligen inte
en så stor mängd ljus
fanns gömd
här alldeles nära


DU DIN
självömkans kadaver
DU DIN
blinda människa och monstrums museum
säger ljuset i mig
står bredbent
borstar av sig


ordnandet ältandet daltandet surandet grötandet gnölandet
vridande händerna åt
sittandet
bakom ruta
rinnandet nedför kinderna
mitt i
äppelblommen och syrendoften
så jävla otacksam




Fri vers (Prosapoesi) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-17 17:03



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Lysande
2024-05-23

    Lena Söderkvist VIP
Om tvivlen över att det goda faktiskt finns. Brutalt känslosamt skrivet är det, och det är en frisk metod. Det är inte konstigt att man inte vågar tro på att något gott skall hända. Vi matas med dåliga nyheter, och sällan orkar folk visa mer än vedertagen hövlighet, vissa inte ens det.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP