Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånar ett foto från pixabay


Min egen drömresa

Denna dag börjar min resa dit jag endast varit i mina drömmar.

Jag stiger av planet som fört mig till dem sydliga breddgraderna där jag aldrig befunnit mig förutom i min fantasi värld.

Chockad stirrar jag på alla människor som står nedanför trappan jag just klivit av. Vad tittar dem på hinner jag tänka innan jag segnar ner på marken.

Hallå hallå Esmeralda , vad hände säger en röst intill mig.
Jag såg ett spöke som ser exakt ut som mig sa jag. Vem är det?
Det är din tvilling syster Eija sa en man..
Men hur. . stammade jag, jag har väl ingen tvilling syster.

Jo, det har du. Vi förstår att det kommer som en chock för dig.
Vi ska åka till ranchen så ska vi berätta allt.
Jag heter Manuelo och är Eijas man.
Nu stirrade jag på honom som ett fån och tankarna for åt alla håll.

Jag sitter i bilens baksäte och undrar var jag kommit och hur det kunde bli såhär.
Livet som jag hade i Sverige va till belåtenhet förutom att jag hade mardrömmar om en kvinna som ropade mitt namn som om hon letade efter mig.

Till slut beställde jag denna resa till detta land Spanien som jag har saknat sen jag föddes. Vill gärna tro att jag föddes på BB där i Alicante.
Sedan minns jag inte så mycket från min barndom när mamma sa en dag att vi skulle flytta till Sverige.

På den vägen är det.
Kom nu Esmeralda sa Manuelo och tog mig i armen för att hjälpa mig ur bilen.
Du ska få tvätta av dig innan maten som serveras ute vid olivlunden.

Jisses tänkte jag, det va precis det jag drömde om när jag satt i planet bredvid en korpulent herre som bara pratade hela tiden. Till slut somnade jag av hans pladder vilket va skönt.

Så jobbigt med sådana människor som hela tiden måste prata tänkte jag och kunde inte låta bli att le när jag får syn på mannen som kommer gående emot mig.
Men där är du säger han och presenterade sig som Nico , Manuelos bror.
Men, , stammade jag. Det va du som satt bredvid mig i flygplanet.

Då började han skratta högt med ett klingande skratt.
Kom nu söta Esmeralda så äter vi , visst vill du ha ett glas vitt vin till maten. .


Fortsättning följer. .






Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-05-20 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP