Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet, jag är en skugga med besöksförbud, men vad ska jag göra när solen lyser på dig?



Alla minns sin bästa sommar och
jag tror att det var varmt fastän löven föll
Men allt jag kommer ihåg var ett par fumliga fingrar
intrasslade i alltför platta lockar

Fastän det fanns en ny främmande stad
med pengarregn och sängflyttningar
där alla var intima
Och en liten flicka i min hand
som var så nära att jag inte vågade öppna min mun
i rädslan för att hon skulle blåsa bort
(för det var allt som behövdes)

Det fanns en sen biograf med för mycker pang-pang film
pratglada och glassälskande fyllon med ungdomliga utslag
Fötter på bordet
mat med hål i
och sån där översötad coca-cola light för små flickor
som trodde på söta lätta änglar
Det fanns randiga tröjor med vingar på ryggen
En sådan ville jag ha
men den fanns bara i små flickstorlekar
(det var allt en mobbad ängel tycktes behöva)

Det fanns bilresor med skruvade torn och broar i fjärran
111 miljoners ö-hus och vita sandstränder
med samtal och kärleksfulla knuffar
(det var allt en lyckad semester behövde)

Det fanns hemtrevliga hem
med sjuk planlösning och katter i alla storlekar
I bröders rum fanns nattens underbaraste drömamr
och morgonens ljuvaste syn
trassel kramar
i soffan
grannar med barnsliga filmer
disneychannel
(det var allt en idyll behövde)

Det fanns försenad kommunaltrafik
en hållplats så långt bort och så kall
att jag egentligen inte vågade röra vid henne
Mp3-spelare och tystnad
beundrande blickar
(det var allt ett äventyr behövde)

Det sista som fanns var för alltför små blodgivare
alltför låga höga telefonräkningar
och alltför korta långa och oläsliga kärleksbrev
(för det var allt som behövde finnas)

Men allt jag kommmr ihåg var ett par fumliga fingrar
intrasslade i alltför platta lockar




Fri vers av vänsterradikal
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-03 04:55



Bookmark and Share


  madinsane
bilden förmedlar verkligen känslan i texten.
du har ett härligt språk
och även om man snubblar härochvar,
går vilse i orddjungeln,
är helheten riktigt bra!
2007-01-02

  Lady_A
Riktigt riktigt riktigt bra! Fantastisk lek med orden!
2006-12-25

    Sarajevo
ja du. jag gillar verkligen den här och den andra dikten, de är jävligt bra. de känns inte konstlade samtidigt som de inte känns intetsägande, de har ett härligt flyt och så. kanske lite mera less is more. skippa parantesen på slutet
2006-12-10
  > Nästa text
< Föregående

vänsterradikal