Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi bor i varsin ände hur man än vrider och vänder är alltid en av oss nere medans den andre är uppe vi möts aldrig i mitten


du vet, jag saknar dig. men det är inget jag säger. och du vet, det är inte sånt jag lyssnar på


det var länge sen du satte tänderna i mig
sög livet ur mina ådror och infekterade mitt blodomlopp
men nu har jag blivit som dig
en vild och rufsig hjärtekrossare
stabilt och självständigt hjälplös
bortsett från att du lever
i symbios med sånna som mig
och jag nu parasiterar på sånna som du

fast vi har bytt sago-fantasi mot
erfarenhets-realism med varandra
numera möts vi på en nålspets i en steril miljö
där all måste vara kliniskt konkret
utanför lever vi färgfulla liv
som jag tyst betraktar med grafiska ögon
jag lever för kontrasten

men vi har blivit alltför lika medans
vi fortsätter att vara alltför olika
bevisen bor i din spegelbild
som jag älskar
som jag tagit över
och du har alltid föraktat den delen
men det är allt jag har kvar av dig
och allt som nu finns kvar av mig
när gränserna suddats ut
är min spegelbild av dig

jag sitter vaken och drömmer

(för du är min fantasi med
rätt förutsättningar men
i fel tid och på fel plats)




Fri vers av vänsterradikal
Läst 380 gånger
Publicerad 2006-12-10 22:12



Bookmark and Share


  Lady_A
wow, helt enkelt!

Träffsäkert och smärtsamt insiktsfullt.
2006-12-25
  > Nästa text
< Föregående

vänsterradikal