Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rör vid mig, rör vid mig


ord vi aldrig säger



jag går genom stan
köper nya underkläder
fastän du redan sett mig naken

plötsligt stannar världen upp
våra blickar möts bland tusen
du stannar och jag stannar
för jag minns inte längre hur man gör när man går

din röst ekar i mitt huvud
och jag tror först inte att du säger något
utan att det bara är i mitt huvud som jag hör dig
du
rör försiktigt vid min kind
säger något jag inte hör
ser på mig som om vi inte delat en oändlig historia
jag
tappar andan
tappar fotfästet
tappar orden

din hesa röst skär igenom;
\"hej, hur mår du?\"
(jag har alltid behövt dig, varför såg du aldrig?)

\"jotack det är bara bra, själv då?\"
(jag saknar dig felvänt och uppochner, jag har inte sovit, ätit, skrattat sen sist vi sågs)

\"jodå det är bra, jag fick det där jobbet som du sa jag skulle söka\"
(du var den första jag ville ringa och berätta det för och inget betyder längre när jag inte kan dela det med dig)

\"jasså? vad roligt, grattis..\"
(rör du vid mig en gång till så säger jag upp denna värld för att få omsluta dig en natt, bara en natt)

\"tack, men jag måste vidare, vi ses\"
(allt jag någonsin känt till är en lögn utan dig)

\"he-hejdå\"
(du gör ont när du går)


om vi stannar upp
och ser på varandra
samtidigt och lite längre än en sekund
då måste vi förstå
att en värld
där vi inte snuddar vid varandra
där vi inte somnar i varann
där vi inte slukas av varandras kroppar, ögon och skratt
är fel, så fel, så fel
och att det gör ont, så ont
fattar du inte?
A L L T - gör ont utan dig


rör vid mig
när du gick
när du inte kunde älska
- då sade jag \"hejdå\" till livet
och
- \"hej\" till likgiltligheten.











Fri vers av Alexandoria
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-20 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexandoria
Alexandoria