Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är ingen Disney saga.


Inga prinsessor brydde sig om dina törnen och du såg inte mig

Det är skratt och inga visor
och hahaha vad du är rolig
när du slänger skitsnack
över din vänstra axel utan
att bry dig ett dugg.

Men hur längre kan du spela
prinsessa innan draken kommer?

Och pojken står runt hörnet och
folk backar undan när de ser
alla törnen som döljs
under hans svarta sidenrosor.

Dem som han skulle gett bort
men som på något underligt sätt
fastnade i hans blick.

Och det spelar inte längre någon roll
hur många glas skor du tappar
prinsen kommer inte leta en enda
sekunde längre, inget du gör
kan få honom att stanna.

Slå du handen blodig mot en
spinnrocka du kommer inte dra
med dig världen in i en hundraårig sömn
och även om draken kommer så sitter
pojken med törnen hemma och gråter.

Och svarta sidenblad faller från en
svart bukett under glas kupol,
det finns bara 4 kvar och sen kan han
aldrig älska, aldrig slippa dessa törnen.

Han gav ett blad till varje prinsessa
men varje prinsessa var
upptagen med sin egen saga och
han hörde mig aldrig mig ropa med
gråten i halsen att jag

Älskade honom med alla törnen.




Fri vers av Siera
Läst 1128 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2007-02-24 16:56



Bookmark and Share


  Paran0id82
Så himla fin. Jag kan känna igen mig i känslan.
2007-10-09

  Hinata
Bra dikt! Du har rätt. Livet är ingen Disney saga.
2007-07-13

    Noyle
Gud vilken dålig kommentar jag skrev förut. Såhär borde det vara. Jag har läst den här dikten hur många gånger som helst och jag är så kär i den!!!
2007-06-13

    Marit
Magnifik dikt, med en inbyggd sagolik känsla.
2007-03-23

    Noyle
Vilket tema! Jag bara älskar din dikt. sagotemat gjorde att det kändes som om man var inne i en saga, och det gjorde känsla super bra.

*bokmärker*
2007-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Siera