Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havssonett

 

Det var i den allra mörkaste natten,

när stjärnorna på himmelen de blänkte,

som jag satt på en sten vid sjön och tänkte:

Så underbart härligt det är med vatten!

 

Den lugnaste känsla jag får i min själ,

inga stormar kan röra om i mitt sinn

när väl havets stillhet och frid kommit in.

Ja, allting då  bara känns så gott och väl.

 

Höra vågornas kluckande mot strand,

känna sommarbrisen kinden smeka,

se månljuset på havsytan glittra...

 

Det enda jag då saknar är din hand,

få känna kärlekens vindar leka,

spela för Dig på mitt hjärtas cittra.

 




Bunden vers (Sonett) av Lena K Nilsson VIP
Läst 603 gånger
Publicerad 2007-03-10 08:00



Bookmark and Share


    Cajsa
Mycket bra skrivet, tycker om, bokmärker
2007-03-10

  karolina d
Den här är havsljuvlig. Formen förmedelar känslan på ett naturligt och stillsamt sätt.
2007-03-10

    Maria Malm
Lugn och skön dikt.
2007-03-10

    Maria Malm
Lugn och skön dikt.
2007-03-10

    sunnanvind
Skön dikt...Att finna ro och vila trots allt...
Jättefin!
2007-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP