Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i skuggan av ett barn


gärna med i laget
om det är det som vinner
fixar allt det där
som ingen annan hinner

men i skuggan av det barn som aldrig deltog

ges inte vilan
ens på natten
då du vaknar
upp av skratten

som när
din dröm om försoning
din mara från förr

kvalen driver nuet
mot en annan framtid
smärtan följer med
din krassa samtid

för i skuggan av det barn som aldrig deltog

skaffar du lindring
men aldrig försoning
lösning fängslas
i nattens boning

som tär
din urkrafts förtrollning
din röst ur granit




Fri vers av Maud Li
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-01 19:55



Bookmark and Share


  K*
wohhh!

djupa vatten
och det vrids runt inombords :/

\"för i skuggan av det barn som aldrig deltog

skaffar du lindring
men aldrig försoning
lösning fängslas
i nattens boning\"
2007-05-11

    Bodil Sandberg
Oerhört starkt!\"för i skuggan av det barn som aldrig deltog...skaffar du lindring men aldrig försoning\"...ja mycket mycket gripande!!!
2007-05-10

  Eline.P
En mycket stark och berörande dikt om den mest svåra som kan drabba oss. Saknad.....bleknar men förblir ändå alltid en saknad....evigt.
2007-05-08

    *Zenobia*
En text som väcker minnen och känslor...som aldrig någonsin dör...bara bleknar med åren.

Språk 5
Form 5
Känsla 5
Helhet 5
2007-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li