Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett mycket ovanligt infall, t o m för att vara jag. Jag hade läst i vår tidning, ett par reportage om uteliggarna. Och jag gick fram och talade med en, Henrik


Uteliggaren

Han gick på ett hasande sätt, som om det gjorde ont att röra sej/ som om allt hopp var ute/ som om nästan all kraft var slut.
Hans kläder i obestämbart material, såg ut som de aldrig varit rena, och hans skor var mer trasor än värmande.
Hans hår var inte bara matt och mörkt, det var klippt i helt lika längder, vilket förstärkte det rufsiga intrycket.
Det förunderliga var hans ögon! De såg unga och klara ut, i stark kontrast till den krumma gamla kroppen.

Det är tre år sedan han blev av med sin bostad.

Han säger att det är ett väldigt hårt liv \"att vara på luffen\", och ser både förvånad, ointresserad och misstänksam ut när vi pratar.
Han berättade att han luffar mellan Helsingborg och Lund, och att kölden inte är så besvärlig.
Häromdagen var det en dansk som gav honom 90 Dk, det tyckte han var mycket pengar.
Henrik trodde att allt skulle ordna upp sej, om han \"fick ett bra (hyres-)kontrakt\"




Övriga genrer av MonaLisa
Läst 696 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-13 20:24



Bookmark and Share


  Rosmarin
Mmm, dom lever så nära oss...och ändå som i en annan värld, som vi låtsas inte finns
2007-05-24

    Katie
hej!
duh ar inte möjligtvis läst dylan?
2007-05-15

  Lasseman VIP
Bra skrivet, man har det ganska bra ändå..bara tänk! att tycka 90 kr är mycket..det känns bra att läsa sånt här ibland..tack för bra skrivning =)
2007-05-14

  Albert
en människa
två människor

ett möte
viktigt, tror jag

enkel och levande beskrivning av två människors möte
tack!
2007-05-14

  Daniel_78 VIP
Detta är bara ord för mig. Texten i sig är inte formaterad
i ett MVG skick, men det inte essensen. Jag gillar det enkla sättet den är skriven på, det passar bra till innehållet.
Sen tycker jag innehållet i sig är mycket fint beskrivet.
2007-05-14
  > Nästa text
< Föregående

MonaLisa
MonaLisa